Orez cu lapte

de alexandra27 in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 2452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g de orez
  • 450g de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 50g margarina
  • 0,5l de apa
  • 1,9l de lapte
  • 2 betisoare de scortisoare
  • coaja de lamanie
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se pune orezul cu apa la fiert cu putina sare pana cand scade apa.

Dupa ce apa s-a evaporat se adauga margarina,coaja de lamâie betisoarele de scortisoara si 1,7l de  laptele.Se lasa la fiert 30 de minute amestecand din cand in cand.Dupa cele 30 de minute se adauga si zaharul.

Amesteca galbenusurile cu laptele ramas.In timp ce invartiti adaugati galbenusurile si cand incepe sa clocoteasca se opreste focul.

 

COMENTARII (4)

Lau

Lau 1

02.02.2013, 20:57

place

 merisor

merisor 1

02.02.2013, 23:05

Bun!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.02.2013, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!