Orez cu lapte - varianta egipteana

de Sim0na in Dulciuri, 25 Sep 2012 | 11054 vizualizari

 

Nu aruncati cu pietre.. dar sub aceasta denumire am gasit-o pe alte bloguri... Daca cineva are o alta parare argumentata, voi ruga administratorii sa modifice denumirea.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte dulce vaca
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf amidon alimentar
  • cca 30 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte - varianta egipteana:

Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca.

Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus peste orezul cu lapte, amestecand pentru a se omogeniza. Am lasat sa fiarba cca 10 minute.

La final am pus frisca lichida, amestecand bine. Am oprit focul si am papat cu mare pofta! A iesit mult mai cremos si consistent ca cel clasic.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179356
retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179357
retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179359
retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179360
retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179361
retete culinare - Orez cu lapte - varianta egipteana 179362

COMENTARII (32)

ANNA_46 1

25.09.2012, 23:13

Foarte buna budinca

gaby_gabytza 1

26.09.2012, 08:50

Bun

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:12

am bagat la cap reteta
cred ce e super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S