Orez cu legume

de dakris in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 4373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac mediu
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • mazare
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Ceapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa 2-3 min adaugam 2 cani de apa incalzita si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Ardeiul, mazarea si dovlecelul le calim cu putin ulei intr-o tigaie teflonata acoperita cu capac. Daca este nevoie asaugam un pic de apa.

Cand orezul e aproape fiert adaugam legumele calite si lasam sa fiarba impreuna pret de cateva minute. Se adauga sare ori baza pt mancaruri, dupa gust.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu carne de pasare: gratar, snitele sau friptura la cuptor....:)

 

COMENTARII (15)

lia maria 1

17.02.2012, 15:30

papa bun, bun

Angelina_Elena 1

17.02.2012, 23:15

ce bunnn

feliciacristea46 1

26.08.2014, 20:13

Eu fac orezul asta altfel. Calesc ceapa cu morcovul si ardeiul in ulei la foc mic, apoi pun orezul si mazarea, adaug supa de legume sau apa fiarta si dau la cuptor ,fara sa amestec, ca se terciuieste, daca vrei sa pui si rosii taiate deasupra, iar la sfarsit, patrunjel verde si gata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55