Orez cu legume

de dakris in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 7523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac mediu
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • mazare
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Ceapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa 2-3 min adaugam 2 cani de apa incalzita si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Ardeiul, mazarea si dovlecelul le calim cu putin ulei intr-o tigaie teflonata acoperita cu capac. Daca este nevoie asaugam un pic de apa.

Cand orezul e aproape fiert adaugam legumele calite si lasam sa fiarba impreuna pret de cateva minute. Se adauga sare ori baza pt mancaruri, dupa gust.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu carne de pasare: gratar, snitele sau friptura la cuptor....:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

lia maria 1

17.02.2012, 15:30

papa bun, bun

Angelina_Elena 1

17.02.2012, 23:15

ce bunnn

feliciacristea46 1

26.08.2014, 20:13

Eu fac orezul asta altfel. Calesc ceapa cu morcovul si ardeiul in ulei la foc mic, apoi pun orezul si mazarea, adaug supa de legume sau apa fiarta si dau la cuptor ,fara sa amestec, ca se terciuieste, daca vrei sa pui si rosii taiate deasupra, iar la sfarsit, patrunjel verde si gata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume - Philips Multicooker