Orez cu praz

de adela_64 in Mancaruri de post, 12 Dec 2014 | 2912 vizualizari

 

Mai avem cateva zile din postul Craciunului si m-am gandit sa va propun o reteta simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de praz
  • 2 cepe
  • cca. 70 ml ulei de masline
  • 150 g orez rotund
  • 200 g masline
  • 2 morcovi
  • 1-2 linguri de zahar
  • patrunjel tocat
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu praz:

Mai intai punem maslinele intr-un ibric cu apa peste ele si le fierbem vreo 5 minute. Stingem focul si le lasam sa astepte asa pana le vine randul de punere in executie !

Se curata cepele si se toaca cum vreti voi.

Se pune uleiul intro cratita, dupa ce s-a incins se adauga ceapa. Dupa ce s-a inabusit bine, se adauga morcovul.

Dupa 10 minute adaugam prazul tocat. Eu am avut 3 bucati zdravene de praz, din acela de la magazin gros de vreo 2 cm in diametru. l-am taiat pe lung, apoi fiecare jumatate inca o data pe lung si apoi in felii cam de 1 cm. Asa am obtinut un castron mare de praz tocat in patratele de 1/1 ! Considerand ca am terminat cu masuratorile sa revenim la inabusirea prazului.

Deci, dupa ce am adaugat prazul in cratita in care aveam deja ceapa si morcovul, il lasam si pe dumnealui sa se inabuse bine.

Intre timp spalam orezul si-l adaugam si pe dansul peste praz. Punem si maslinele scurse de apa.

Acum trebuie sa avem niste apa fiarta separat (cam 1,5-2 litri) cu niste vegeta facuta in casa (eu am facut vegeta din legume deshidratate cumparate de pe site-ul nosugarshop.ro si sare roz de himalaya, foarte buna !) si incepem sa turnam treptat peste orezul si prazul din cratita.

Turnati cate putin si mestecati cu delicatete...dupa ce apa a fost absorbita de orez mai puneti putin, gustati din cand in cand orezul...nu-l fierbeti foarte tare.Puneti 1-2 linguri de zahar, piper proaspat macinat si potriviti de sare.

Aveti grija sa nu fie foarte scazut si nici foarte fiert cand ii stingeti focul, pentru ca orezul continuua sa absoarba apa si o sa obtineti la racire un orez foarte vartos si nu e indicat. La final puneti patrunjel verde toca, si acoperit cratita cu un prosop de bucatarie umed, lasati asa pana se raceste.

Va doresc ,

Pofta buna !

 

COMENTARII (5)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:17

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:31

babi5 1

15.12.2014, 05:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41