Orez cu prune uscate

de oO_ acnA _Oo in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 3468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de prune uscate
  • 150 g orez
  • 75 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu prune uscate:

Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot.

Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi scoatem samburii si punem prunele inapoi in apa in care au fiert apoi adaugam orezul (spalat in cateva ape), (1 masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja de lamaie intreaga si un praf de scortisoara.

Lasam sa dea in clocot, adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele  si adaugam putina zeama de lamaie.

Se amesteca usor si se lasa sa mai fiarba la foc mic, cu capac aproximativ 30 de minute. Cand orezul e gata fiert, scoatem coaja de lamaie...

Pofta Buna! :) 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu prune uscate 190883
retete culinare - Orez cu prune uscate 190884
retete culinare - Orez cu prune uscate 190885
retete culinare - Orez cu prune uscate 190886

COMENTARII (12)

ANNA_46 1

29.11.2012, 01:50

Super combinatia

oO_ acnA _Oo 1

10.12.2012, 14:18

merci mult bucatarasi

Panacris 1

12.12.2012, 08:03

Bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21