Orez cu pui si carnati

de radu_popovici in Pui, 30 Ian 2012 | 2093 vizualizari

 

Iata un fel de hibrid de pilaf cu paella, in care orezul pune in valoare combinatia dintre pieptul de pui si carnatii afumati si usor picanti. Aromele si gustul sunt robuste, dar combinatia este inspirata si bine echilibrata.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 tulpini de telina, tocate marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 200 g rosii tocate, din cutie
  • 200 ml fond de pui
  • 250 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete
  • 150 g carnati proaspeti, feliati
  • 1/4 lingurita cu firisoare de sofran
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingura de boia dulce
  • 1/4 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana cu orez Bob cu Bob Colosal Riso Scotti
  • 75 g mazare congelata
  • 60 ml vin alb
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si carnati:

Se incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum si se adauga cubuletele de pui. Se prajesc 3 minute, apoi se amesteca si se continua gatitul pana ce puiul este aproape facut. Se scot carnatii si cubuletele de pui cu o spumiera si se transfera pe o farfurie.

Se adauga in cratita ceapa si telina si se gatesc la foc mic pana ce ceapa se face translucida. Se adauga usturoiul si se continua 30 de secunde. Se adauga orezul, se mareste flacara si se soteaza 1 minut.

Se adauga sofran, cimbru, boia dulce si iute. Se deglazeaza cu vin, racaind fundul vasului, pentru a incorpora bucatelele caramelizate lasate de carnati si pui. Cand lichidul s-a evaporat, se adauga rosiile, cu suc cu tot, si fondul. Se sareaza si se pipereaza si se amesteca bine. Se face focul mic, se acopera si se lasa mixtura sa mijoteze 15 minute, acoperita.

Dupa 15 minute, se adauga mazarea, carnatii si puiul. Nu se amesteca. Se acopera din nou si se gateste 10 minute. Se stinge flacara, se adauga patrunjel si se amesteca cu grija. Se acopera si se lasa sa stea alte 10 minute

Se serveste ornat cu frunze proaspete de patrunjel.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu pui si carnati-0

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

31.01.2012, 09:36

radu_popovici

31.01.2012, 09:31
Stimate doamne si MotanLaOale,

Vladimir,parc-ai fi un rege intre atatea femei

lia maria

lia maria 1

31.01.2012, 12:03

imi plac ingredientele iar rezultatul este grozav

ion_md

ion_md 1

25.02.2012, 15:25

wow foarte super mai ales cu video este foarte clar shi inteles multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!