Orez integral cu gaina, in vas de lut

de ANCA in Pui, 25 Apr 2010 | 6679 vizualizari

 

In ultimul timp,folosesc tot mai des vasele de lut si yenna la cuptor, mancarurile ies delicioase! Acest vas il am din Grecia si este pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 125 g orez integral
  • un piept de gaina
  • o ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • o lingura untura de pasare
  • o legatura patrunjel proaspat
  • 2-3 linguri de vin alb sec
  • cimbru
  • curry
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez integral cu gaina, in vas de lut:

In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec.

Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am fiert-o 40 minute, fiind gaina de la tara, deci mai tare.. apoi adauga carnea, optional o lingura de untura de pasare pentru un plus de gust si se acopera cu supa obtinuta la fierberea carnii.

Se condimenteaza cu cimbru, piper mozaic proaspat rasnit, putin curry si sare, apoi se pune la cuptor pana cand orezul este gata.

Se presara patrunjel tocat de-asupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Orezul se controleaza periodic sa aiba putina zeama, inclusiv cand este aproape gata, caci el va mai trage din sos si cand se opreste focul.

RETETA IN IMAGINI

Orez integral cu gaina, in vas de lut-0
Orez integral cu gaina, in vas de lut-1
Orez integral cu gaina, in vas de lut-2
Orez integral cu gaina, in vas de lut-3

COMENTARII (14)

ANCA

ANCA 1

27.04.2010, 11:57

anomisana

anomisana 1

02.06.2010, 19:16

Am primit si eu in dar un vas de lut (pe care mi-l doream foarte mult), cu instructiunea ca atunci cand il voi folosi sa-l tin in apa rece. Am facut acest lucru, dupa care am preparat niste pui cu legume. Problema a aparut in momentul in care ne-am asezat la masa, cand am constatat ca mancarea are gust de pamant. Va rog sa-mi spuneti unde am gresit. Sunt disperata, si imi doresc sa folosesc acest vas. Este din acela ca o tava, cu capac. Va multumesc.

ANCA

ANCA 1

03.06.2010, 12:21

vasele bune nu se mai pregatesc inainte nicicum, sunt din lut, si sunt deja arse si pregatite ptr a fi folosite direct la cuptor, plus ca-s f grele, cu peretii grosi!...eu nu l-am pus in apa rece niciodata, este autentic de la Horezu cel mare, si mai am 2 mai mici din Grecia, nici p-alea nu le tin in apa, se comporta excelent si nu schimba gustul mancarii.. parerea mea este ca vasul tau e slab calitativ.. imi pare rau ca nu a iesit mancarea gustoasa cum ar fi trebuit..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!