Orez negru cu creveti Sichuan

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Iul 2010 | 12605 vizualizari

 

Daca va ganditi la cina pentru o persoana nu trebuie neaparat sa fie un platou banal, ceva luat in graba din frigider…poate fi un adevarat festin pregatit pentru o persoana eu asa am facut si am testat aceasta reteta de creveti. Am adaptat o reteta dintr-o carte de bucatarie chinezeasca, am adaugat ardeiul rosu pentru putina culoare si am scazut cantitatea de ceapa verde .

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de creveti,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 cm de ghimbir prospastat ras sau taiat fin.
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 1 lingura de ulei de masline sau arahide,
  • un catel de usturoi,
  • o lingura sos de soya,
  • o lingurita de ulei de susan ( e foarte aromat ),
  • 1 lingura de sos de rosii,
  • 2 lingurite de otet de orez sau de cidru ( puteti inlocui cu orice otet ),
  • 2 lingurite de zahar,
  • putina sare.
  • Garnitura la alegere  : 
  • eu am folosit de data asta orezul negru fiert simplu cu apa si sare timp de 18 minute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu creveti Sichuan:

Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si scoatem crevetii din frigider.

 Intr-un wok  turnam crevetii cu sos cu tot si adaugam feliutele de ardei rosu si lasam la foc mediu 2-3 minute. Adaugam apoi rondelele de ceapa verde si ghimbirul ras si mai lasam 2 minute.

 Intre timp pregatim platoul  aranjand orezul negru cu o forma triunghiulara si  aranjam in jurul orezului crevetii si sosul si decoram cu rondele de ceapa verde.

  A fost o cina excelenta, crevetii au avut un gust minunat de la sosul cu susan si ghimbir, o sa repet cu siguaranta reteta. Eu i-am acompaniat si de un pahar de vin rosu si un film bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu creveti Sichuan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu cartofi si busuioc