Ostropel de pui

de alice_ciobanu in Pui, 25 Oct 2011 | 4964 vizualizari

 

Hei, am descoperit o mancare foarte faina, ostropel de pui. Stiati ? He, he! foarte faina, minunata si nemaipomenit de gustoasa. Si mai stiti ceva? O mananca chiar si Miruna, sau ma rog...gusta mai mult. Observ pe zi ce trece tot mai multa independenta la ea, cum ar fi ...aia ca iti da peste mana cand incerci sa ii dai mancare sau o scuipa afara daca nu o ia ea singura. Adica mananca singura, cu lingurita ei mica de copil sau cu furculita creata special pentru astia micii..brrr! Ce copil, ce caracter! deja are 1 an jumate si maninfesta atita independenta, nu stiu ce m-oi face cand o avea vreo 3-4-5...sau 16 ? Simt un usor curent rece pe sira spinarii...O fi de la vreme, nu? :)) Anyway, sa va prezint reteta minunata:

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 6 catei de usturoi
  • o jumatate de ceapa
  • un morcov potrivit
  • vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 cana suc de rosii
  • un pahar de vin alb
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • o jumatate de lingurita de cimbru
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • puteti pune si piper macinat, dar eu am renuntat pt ca maninca si asta mica a mea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie.  Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.

Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti ostropelul la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul  si mai lasati la foc cam 15 minute.

Serviti ostropelul cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturi

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.10.2011, 20:09

una din mancarurile mele preferate

MotanLaOale 1

26.10.2011, 08:28

buna buna

danakarin 1

26.10.2011, 08:35

sosul ala de pe carne arata f. apetisant...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos Worcester si orez cu legume