Ostropel de pui

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2015 | 3543 vizualizari

 

Alaturi de o mamaliguta sau de galuste de casa , acest fel nu are cum sa nu iti iasa bun si nu are cum sa nu placa celor care il incearca.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • ulei de masline (virgin)
  • 3-5 catei de usturoi
  • sare , piper, dafin, 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de faina
  • 400 ml supa de pui
  • 1 cutie rosii din conserva
  • 1 cana mare suc de rosii
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sos picant (dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Eu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In uleiul ramas (il luam de pe foc sa nu se arda) punem ceapa tocata marunt si ardeiul tocat si el marunt. Lasam 1 minut sa se caleasca putin si adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunc. Amestecam inca un minut si adaugam faina. Turnam incet supa de pui, amestecand bine. Punem o frunza de dafin si adaugam carnea in acest sos. Punem sare si piper si lasam sa fiarba bine, pana carnea e aproape fiarta. Aduagam la nevoie inca supa daca apa scade prea mult. 

- Cand sosul a mai scazut punem putin vin alb si lasam descoperit sa scada si acest sos apoi adaugam rosiile din conserva, pasta de tomate si de ardei si sucul de rosii. Mai lasam sa fiarba cca 20 minute, la foc domol, lasand sa scada si sa se ingroase putin sosul. Adaugam sos picant daca ne place si cimbru dupa preferinta. 

Servim cu mamaliguta sau cu galuste de faina. 

 

RETETA IN IMAGINI

Ostropel de pui-0
Ostropel de pui-1
Ostropel de pui-2
Ostropel de pui-3
Ostropel de pui-4
Ostropel de pui-5
Ostropel de pui-6
Ostropel de pui-7
Ostropel de pui-8
Ostropel de pui-9

COMENTARII (20)

roxana_simona

roxana_simona 1

12.09.2015, 15:28

bun bun

miki_a

miki_a 1

15.09.2015, 11:06

Delicios!!!!

dantes

dantes 1

15.09.2015, 14:18

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!