Oua in cuib de rosii

de mentasirozmarin in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2011 | 1468 vizualizari

 

Imi place micul dejun - mai ales cand il servesc la ore tarzii ale diminetii. Nu sunt o persoana matinala, iar singurele ocazii cu care ma trezesc bucuroasa la ore care incep cu 5 sau 6 sau 7 - sunt acelea care presupun plecarea in vreo excursie :).
Astazi m-am trezit tarziu si am pregatit aceste minunate oua coapte in rosii - la care ma gandeam deja de o bucata buna de vreme. Ma bucur tare mult ca le-am incercat, sunt atat de simplu de facut si atat de bune, incat cu siguranta le voi mai pregati de multe ori de-acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • doua rosii mari
  • doua oua
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de rosii:

Pentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor.  Rosiile se scobesc cu ajutorul unei linguri si se curata bine de samburi. Introducem rosiile in vasele Ramekin si spargem cate un ou in fiecare rosie. Asezonam cu sare, piper si busuioc. Dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 15-20 de minute, pana cand se coaguleaza oul. Servim cu branza topita sau telemea.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Oua in cuib de rosii-0
Oua in cuib de rosii-1

COMENTARII (18)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

24.10.2011, 11:58

buneeee

anomisana

anomisana 1

27.10.2011, 10:42

Un mic dejun gustos si sanatos

patyby54

patyby54 1

14.01.2013, 18:57

Am pregatit si servit!Usor si hranitor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!