Oua rosii

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2012 | 2572 vizualizari

 

Poate nu postam dar este singurul lucru care l-am facut pentru Paste. Traditia in familia mea este sa ai in casa de Paste oua rosii si lalele. Am si una si alta deci este Paste. Va urez tuturor Paste fericit!

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea de oua Dr. Oetker
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii:

Ouale se curata de scrisul de pe ele cu otet.

Se spala si se degreseaza.

Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece si o lingurita de sare sa nu sa sparga.

Cand incep sa fiarba le-am tinut 90 secunde si le-am scos din apa.

Am avut doua feluri de vopsea normala si sidefata.

Ouale se pun in vopseaua normala si se lasa 5 minute.

Cele sidefate se freaca intre palme cu vopsea cu manusi.

Se lasa la uscat si cele normale se ung cu putin ulei sa luceasca.

Am fost dezamagit de vopseluri, dar asta este.

Cand sunt uscate se pun in castron.

 

RETETA IN IMAGINI

Oua rosii-0
Oua rosii-1
Oua rosii-2
Oua rosii-3
Oua rosii-4
Oua rosii-5

COMENTARII (30)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.04.2012, 23:47

Multumesc

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:42

frumoase

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.04.2012, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!