Oua umplute

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 168052 vizualizari

 

Ouale umplute nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra la nici o sarbatoare, eu am facut umplutura cu crema de branza , maioneza si marar, dar se pot umple cu orice altceva, noua asa ne plac, si, in special sotului meu, caruia asa i le facea mama lui!

 

INGREDIENTE

  • pentru 10 oua (20 de jumatati)
  • 10 oua fierte
  • maioneza din 3 oua (2 galbenusuri fierte si unul crud si jumatate de litru ulei)
  • 2 linguri crema de branza (Philadelphia)
  • cateva fire de marar verde
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Fierbem ouale ca sa aiba galbenusul tare (cca 5 minute dupa ce au dat in fiert).

Le curatam de coaja si le taiem in doua (de preferat este sa spalam albusurile, in cazul in care se murdaresc de la galbenus cand le taiem, apoi le scurgem bine pe prosop de hartie inainte de umplere) Scoatem galbenusurile intr-un castron si le faramam cu o furculita apoi adaugam branza si mestecam bine. Punem si maioneza (eu am pus in jur de 4-5 linguri) , o lingurita de mustar, si gustam de sare, apoi asezonam cu piper si omogenizam. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale pentru ca nu le mai putem sprita frumos. Trebuie sa aiba o consistenta destul de tare, asa ca puneti maioneza treptat. La final, tocam marunt mararul verde si il amestecam si pe acesta in compozitie.

Punem ouale pe un platou, umplem un poche cu crema de branza si galbenusuri si ornam ouale dupa bunul plac.

Le mai puteti face in forma de ciupercute, taindu-le un capac la baza mare a oului, scoateti usor galbenusul din interior si le umpleti cu crema de branza, apoi le puneti deasupra jumatate de rosioara pe care o ornati cu maioneza. Genul acesta de oua sunt un pic mai migaloase, dar de mare efect!

Pofta buna si Un An Nou mai bun, mai linistit si mai bogat!

La multi ani!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui