Pacheţele cu pui şi legume

de madi_marin in Pui, 5 Aug 2013 | 3365 vizualizari

 

Le-am făcut în seara asta şi deja nu mai sunt (pentru musafiri, nu vă gândiţi ca le-am mâncat eu pe toate! :)) @. Am pregătit sosul după recenta reţetă a Elenei_Daria, careia îi mulţumesc. E super simplu de făcut şi foarte foarte bun. Plus că e o alternativă la clasica maioneză cu ou crud pe care o fac de obicei (tot reţeta rapidă cu mixerul vertical şi oul întreg) şi care pe căldurile astea e destul de periculoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cam 750 g)
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • câteva rondele de dovlecel mic
  • sare
  • ulei
  • piper
  • mărar
  • foi de plăcintă proaspete

Sos (se foloseşte aceeaşi măsură) :

  • 1 ceaşcă ulei
  • 1/2 ceaşcă lapte rece
  • 1 linguriţă muştar cremos
  • sare
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pacheţele cu pui şi legume:

Pieptul de pui se spală, se usucă, se dezosează şi se taie ca pentru şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune la fript în tigaia grill unsă cu puţin ulei. Se întoarce o singură dată.

Între timp se pun la călit ceapa tocată mărunt şi morcovul şi dovelcelul rase  pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă carnea de pui tocată mărunt sau mărunţită la robot şi se mai lasă pe foc până scade apa de tot.

În compoziţia de carne se pun ouăle şi caşcavalul ras fin, sare, piper şi mărar tocat. Se amestecă bine.

Foile de plăcintă se taie în jumătate. Pe fiecare foaie se pune cam o lingură de compoziţie şi se formează rulouri. La îmbinare se ung foile cu puţină apă.

Se prăjesc în ulei nu foarte încins , preţ de câteva minute pe ambele părţi.

Pentru sos: în vasul mixerului verticat (sau blender) se pun usturoiul (cam 2 căţei), muştar, sare şi lapte. Se omogenizează amestecul, apoi se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu. Se obţine un sos destul de consistent care poate sta la rece până la folosire.

Pacheţelele se servesc cu sosul maioneză de usturoi sau cu altul la alegere.

Poftă bună!

 

COMENTARII (24)

babi5 1

22.08.2013, 10:26

Panacris 1

30.09.2013, 09:18

Xandrinne 1

03.12.2014, 05:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S