Pachetele cu ton

de iri_iri in Ton, 30 Noi 2013 | 2478 vizualizari

 

...vin sarbatorile de iarna si deci trebuie sa ne pregatim cu preparate cat mai bune ,asa ca am inceput sa experimentez cateva ,iar una dintre acestea sunt aceste pachetele care au iesit atat de bune incat am fost pusa sa mai fac odata....sunt foarte gustoase si numai bune pentru servirea ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua,
  • un cub de drojdie,
  • sare,
  • 50gr margarina,
  • 500ml lapte si 1kg faina.
  • Pentru umplutura:
  • 3 conserve de ton,
  • o ceapa,
  • 2 oua,
  • sare si piper dupa gust si pesmet.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu ton:

Aluatul.   Drojdia se va desface in lapte caldut,dupa care se va adauga ouale batute.   Apoi se va adauga  un praf de sare si margarina care se va topi la foc mic.  La finalse va adauga faina si se va framanta un aluat nelipicios si elastic.  Aluatul  se va  lasa la dospit la caldura pentru o ora. Umplutura.    ceapa se va curata de coaja,se va spala si apoi se va toca marunt,dupa care se va cali pana va deveni aurie.   Se condimenteaza cu sare si piper dupa care se va amesteca cu tonul si un ou.    

Aluatul  se va intinde si se va taia in dreptunghiuri dupa care se va adauga peste fiecare bucata cate o lingurita de ton.   Se vor impaturi dupa care se vor da prin faina ,apoi prin oua si la final se vor da prin pesmet.  Aceste pachetele se vor praji in ulei bine incins pe ambele parti.  Se pot servi atat calde cat si reci.  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pachetele cu ton-0
Pachetele cu ton-1
Pachetele cu ton-2
Pachetele cu ton-3
Pachetele cu ton-4
Pachetele cu ton-5

COMENTARII (20)

iri_iri

iri_iri 1

01.12.2013, 15:54

bianca

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

01.12.2013, 19:58

Valclaudia

Valclaudia 1

19.05.2014, 20:14

super ideea! Felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!