Pachetele de vinete cu sunca si cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 3044 vizualizari

 

Am mancat la o matusa si asa de mult mi-au placut ca a trebuit sa-mi fac:D

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 10-12 felii de sunca presata (sau de care va place)
  • 200 g cascaval felii
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de vinete cu sunca si cascaval:

Se spala vanata, se curata si se taie felii subtiri pe lungime. Se sareaza feliile si se lasa cam o ora, dupa care se scurg de zeama lasata.

Se bat ouale cu sare si piper, se pune faina pe o farfurie si se incinge uleiul in tigaie. Pe fiecare felie de vanata se pune o felie de sunca si una de cascaval asfel incat sa acopere doar jumatate, se indoaie cealalta jumatate peste umplutura, se da prin faina, apoi prin ou si se pun la prajit.

Nu se prajesc prea tare, doar pana se rumenesc ca sa nu curga cascavalul. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.

Dintr-o vanata mare au iesit 12 pachetele, capetele de la vanata le-am prajit simplu, pane.

 

TIPS-URI

1

Se pot da la frigider, iar apoi se pot taia feliute si servi ca aperitive.

RETETA IN IMAGINI

Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-0
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-1
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-2
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-3
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-4
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-5
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-6
Pachetele de vinete cu sunca si cascaval-7

COMENTARII (37)

Corinuta

Corinuta 1

14.10.2010, 19:52

Multumesc Lacri, te pup

Oana

Oana 1

14.10.2010, 23:07

Moama, cred ca sunt dementiale

Corinuta

Corinuta 1

16.10.2010, 10:51

Sunt foarte bune, Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!