Paella Marisco cu rosii si ardei copti

de Sylvia in Fructe de mare, 5 Feb 2014 | 2609 vizualizari

 

Paella este pentru mine o corida culinara : de texturi, culori, arome…..toate in perfecta completare. Este uimitor cum acesta mancare spaniola stradala, atat de simpla si robusta poate sa trezeasca simturile culinare cele mai fine. Nu trebuie sa te astepti la ceva sofisticat atunci cand vb de paella este pentru ei cum este tocanita romaneasca, in orice forma, combinatie, culoare. O gasim in zona muntoasa facuta din iepure, chorizo, anghinare, pui . In zona marii este aromata cu fructele de mare atat de simbolic denumite asa, are un iz estival si un gust de mare , subtil si aromat.

 

INGREDIENTE

  • fructe de mare,
  • scoici,
  • creveti/gambasi,
  • caracatita ( sau calamari ) ,
  • vin alb,
  • orez pentru paella 400 gr am pus la o tava mare,
  • fond de peste 400-600 ml preparat cu sofran, o ceapa tocata fin, o tija de telina, rosii si ardei copti tocati marunt, 2 catei de usturoi, un ardei iute rosu mic, sofran , verdeturi dupa gust eu am pus putin patrunjel cand am preparat caracatita,
  • lamaie,
  • sare, piper proaspat macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella Marisco cu rosii si ardei copti:

Azi am ales sa va prezint o paella Marisco facuta cu scoici , creveti, tentacul de caracatita.  Cu orezul trebuie in schimb sa fiti foarte pretentiosi trebuie orez special cu bob rotund, daca gasiti orez spaniol de paella cu atat mai bine.  O alta particularitate la paella mea sunt rosiile si ardeiul copt, am vrut sa ii dau asa un gust leger de afumat care s-a dovedit a fi minunat, rodiile si ardeii i-am copt in coaja in cuptor cu sare mare si i-am curatat si folosit la paella taiati marunt.

Preparare : in primul rand se curata si se prepara caracatita cu putin ulei de masline si vin alb, sare si verdeata o lasam la fiert innabusit 20 minute taiata  rondele.

Intr-o tigaie mare de metal, eu folosesc vasul special de paella se pune la calit in putin ulei de masline ceapa tocata fin cu rondelel de caracatita si tija de telina, usturoiul tocat fin  . Se adauga rosiile si ardeii copti, ardeiul iute tocat fin, se deglaseaza cu vin alb si apoi se adauga fondul de peste .

 Se adauga apoi orezul si inca putin fond de peste . Ideea este ca dupa ce punem orezul nu se mai amesteca, se da focul foarte mic, se adauga fond daca trebuie dar nu se mai amesteca.

  Din experienta va spun ca tehnica de a nu mai amesteca merge daca faceti paella pe o placa sau plita daca este pe gaz cu flacara in centru vasului nu va merge pentru ca nu este caldura repartizata uniform, este mai bine sa amestecati in ea.

 Adaugam fond de peste cand vedem ca scade si dupa 12 minute se adauga scoicile, bine infipte in continut sa fie la sursa de caldura .Dupa aceasta operatiune acoperim vasul cu un capac mare sau cu folie de aluminiu sa prezervam caldura si lasam inca pret de 4-5 minute . Se asezoneaza cu sare si piper la final. Se serveste fierbinte cu lamaie si eventual cu pasta de ardei iute pentru amatori. 

Este o mancare usor de realizat si ideala pentru o masa cu prietenii, in care puneti tava in mijloc si fiecare se serveste cu o portie buna. Merge de minune cu vinurile spaniole de Rioja, care au un buchet plin ca aceasta paella aromata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296098
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296099
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296100
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296101
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296102
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296103
retete culinare - Paella Marisco cu rosii si ardei copti 296104

COMENTARII (27)

Sylvia 1

06.02.2014, 11:33

ma bucur ca va place reteta o sa pun si o paella cu legume si pui pt cei acre nu iubesc fructele de mare

_Alina_ 1

06.02.2014, 12:30

O ador!

xana 1

08.02.2014, 11:45

Foarte faina combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L