Paine cu cartofi

de Bunica in Piine, 18 Ian 2014 | 1110 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac. Pufoasa, gustoasa...o minunatie! Nu se compara cu cea cumparata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari fierti
  • 1 kg. faina alba
  • 550 ml. apa calda
  • 5 linuri ulei de masline
  • 50 g. drojdie proapata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un ou
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa.

Framanta un aluat elastic.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute.

Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.

Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute.

Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac.

Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cartofi 291733
retete culinare - Paine cu cartofi 291734
retete culinare - Paine cu cartofi 291737
retete culinare - Paine cu cartofi 291741
retete culinare - Paine cu cartofi 291742
retete culinare - Paine cu cartofi 291746
retete culinare - Paine cu cartofi 291747
retete culinare - Paine cu cartofi 291748
retete culinare - Paine cu cartofi 291749

COMENTARII (18)

Rux 1

18.01.2014, 21:50

Buni minune nu alta ....chiar imi aduceam aminte zilele trecute de painea intermediara cu cartofi..tu trebuie sa o stii....ma trimitea mama sa cumpar si pana acasa veneam cu ea pe jumatate mancata

danakarin 1

19.01.2014, 06:05

Si mie imi place....poate fac chiar azi cu automatul de copt paine!

MOKUSKA 1

16.02.2014, 16:33

mai mult ca perfecta painica !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D