Paine de casa

de cristeena20 in Piine, 2 Apr 2020 | 2277 vizualizari

 

Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 3 gr ferment uscat
  • 5 gr sare fina
  • 245 gr apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;

Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.

 Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra. 

E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :) 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si faina integrala, seminte-doar respectati cantitatile

2

se poate framanta seara si se lasa pana a doua zi sa dospeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt