Paine de casa

de mihaelar63 in Piine, 25 Mai 2020 | 1245 vizualizari

 

 Ce poate fi mai bun , decat sa oferi familiei paine preparata in casa ? Paine buna , sanatoasa , fara coloranti si amelioratori de gust . Mereu sunt uimita ce poti obtine doar cu faina , apa si drojdie . De  obicei imi plac painile dreptunghiulare pentru ca se pot felia mai usor . De data aceasta pentru obtinerea unei paini rotunde am folosit o forma de tort cu pereti detasabili .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 320 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri mix seminte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

  1.  Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire.
  2. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia .
  3. Veti vedea ca a inceput dospirea cand maiaua a inceput sa faca bule .
  4. Faina alba se pune intr-un castron impreuna cu sarea .
  5. Se face o adancitura in mijlocul fainii in care se pune maiaua ce a inceput sa dospeasca .
  6. Framantati amestecand faina cu maia adugand uleiul si restul apei caldute .
  7. Cand amestecul s-a omogenizat si este usor elastic se acopera cu folie ,se lasa la dospit la loc caldut  cam 30 minute pana isi dubleaza  cantitatea .
  8. De obicei eu pun aluatul sa dospeasca la cuptor , la temperatura de 60 grade Celsius .
  9. Se framanta usor aluatul si se rastoarna in forma de tort cu pereti detasabili unsa cu ulei .
  10. Presarati pe deasupra mixul de seminte pentru un aspect frumos .
  11. Se mai lasa la dospit sa creasca timp de 20-30 minute .
  12. Puneti la copt[ cuptorul sa fie preincalzit]la 220 grade celsius pentru primele 15 minute , dupa care urmatoarele 30 se reduce temperatura la 180 crade .
  13. Paiinea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .
  14. Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante . In cazul in care lasati sa se raceasca paine a in forma s-ar putea sa aveti coaja de jos , Transpirata , umeda .

                       Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Painea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .

2

Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

26.05.2020, 22:47

Cristina , asa-i ca deja ai pus de paine ?

Rocsi 1

27.05.2020, 20:46

Iar ne-ai adus o paine grozava!

dantes 1

30.05.2020, 16:32

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa