Paine floare

de mimmi in Piine, 26 Ian 2012 | 3280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 340 ml lapte caldut,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 7 g drojdie uscata,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g kaizer sau sunca,
  • 150 g cascaval,
  • ketchup,
  • busuioc uscat,
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Eu am fentat putin si am pus toate ingredientele in masina de paine, sa lucreze ea pentru mine.  

Se pregateste maiaua din drojdie care se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,iar pe margini punem sarea,uleiul si oul. Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6 parti egale,fiecare bucata o intindem cu sucitorul,ungem aluatul cu ketchup,asezam felii de kaizer/sunca si felii de cas,punem dupa gust busuioc uscat si rulam. Ungem painicile cu ou batut,presaram susan si le punem intr-o tava pe hartie de copt,le dam la cuptor pentru cca 25 de minute. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine Floarea Soarelui