Paine-Floare cu varza acra

de madi_marin in Piine, 12 Mar 2010 | 3028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g varza murata tocata fin
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 cescuta suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • ulei

Pentru painica:

  • 360 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare
  • 620 g faina
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 ou + boia dulce pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine-Floare cu varza acra:

Se pun toate ingredientele pentru painica ( mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.


Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi se adauga varza tocata marunt si se lasa sa fiarba cu putin apa pana ce e gata. Se mai pune apa din cand in cand apoi se lasa sa scada bine. Se adauga si sucul de rosii si condimentele.Cand e gata se da la racit.


Din aluat se fac 3 bile mai mari si 4 mai mici. Se intind pe rand pe masa infainata, se pune pe fiecare varza, se ruleaza si apoi se strange ruloul ca un melc. Asa se procedeaza cu toate bilele de aluat. Se pun sub forma de floare intr-un vas mai inalt tapetat cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in vas cam 30 de minute, apoi se unge cu oul batut cu boia dulce si se presara cu mac si susan. Se coace la foc potrivit spre mic pana se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21922
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21925
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21927
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21928
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21929
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21933
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21935
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21938
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21940
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21945
retete culinare - Paine-Floare cu varza acra 21952

COMENTARII (13)

jolygina 1

07.02.2012, 18:01

madi_marin 1

07.02.2012, 20:05

jolygina...ma bucur ca iti place...

Valclaudia 1

20.08.2012, 21:08

mmmm ...ma tenteaza reteta. O trec la favorite (in asteptare, adica!)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!