Paine frageda de casa

de cristi2 in Piine, 19 Feb 2012 | 2990 vizualizari

 

Paine frageda de casa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba 000,
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 500 g lapte
  • 1 lingura sare
  • 5-6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 200 g ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda de casa:

Se varsa faina in castronul in care se va framanta si se lasa 10 minute la temperatura camerei dupa care se aduga drojdia apoi sarea amestecand foarte bine.Intre timp se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure.In cartofii pasati se adauga si unul din cele doua oua.Se adauga piureul astfel obtinut la faina si se incepe framantarea cu laptele incalzit usor.Cand s-a incorporat bine faina si aluatul apare compact se toarna putin ulei de masline in palme si se framanta in continuare.Se framanta cu ulei de masline pana cand aluatul devine pufos si nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit timp de minim 30 de minute (pana se dubleaza cantitatea de aluat).

Se imparte  aluatul in 2 parti,fiecare parte se imparte la randu-i in 3 parti egale pe care le rulam in suluri si le impletim, dupa care se aseaza in tavile tapetate cu ulei si faina si se mai lasa la dospit cca. 15 min.Se bate oul ramas cu putina sare si se ung painile care sunt gata de introdus in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 60 min.

 

 

TIPS-URI

1

eu am presarat mac deasupra

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine frageda de casa 147731
retete culinare - Paine frageda de casa 147732

COMENTARII (12)

iri_iri 1

19.02.2012, 19:44

ce mai ,zici ca-s cozonaci

gaby_gabytza 1

20.02.2012, 08:41

ionela2682 1

20.02.2012, 17:58

Ce rumena si crescuta este!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21