Paine impletita cu mac si susan

de Rux in Piine, 7 Mar 2011 | 3060 vizualizari

 

O painica de casa...incredibil de buna!

 

INGREDIENTE

  • * 1 kg faina
  • * 600 ml apa calduta
  • * 4 linguri pline de ulei de masline
  • * 2 lingurite si jumatate de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 pliculete drojdie uscata
  • * mac
  • * susan
  • * galbenus de ou pentru uns  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu mac si susan:

Se cerne faina in vasul de framantat. Punem pe margini sarea de jur imprejur. Facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia uscata iar deasupra ei zaharul. Incalzim apa intr-un ibric cat sa fie calda bine, sa ne placa la mana, dar atentie... nu fierbinte!!! Incepem sa turnam cate putina apa deasupra unde este drojdia apoi framantam bine, cand am incorporat faina adaugam si uleiul. Nu trebuie sa framantam foarte mult, maxim zece minute.

Acoperim painea cu un servet si o lasam la cald( langa ochiul aprins al aragazului). Dupa o ora cand si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata bine si mai framantam doua trei minute.

Impartim aluatul in doua bucati. Fiecare bucata o facem sul apoi o impartim in trei parti egale. Facem trei suluri de aluat si le impletim in trei.( ca pe codite). Tapetam tavile de copt cu hartie pergament si punem painica pentru inca 40 de minute la crescut. Incingem cuptorul la 200 grade.
Ungem intre timp painica cu grija sa nu apasam cu galbenus de ou, presaram pe o paine macul si pe cealalta susanul. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam sa se racoreasca si sub nici o forma nu o taiem fierbinte. Putem insa daca nu rezistam sa rupem din ea...pofta mare! Pastrati painica invelita intr-un prosop. E la fel de buna si a treia zi...

Cine o face de post, o unge deasupra cu apa si putin ulei si presara apoi semintele.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine impletita cu mac si susan-0
Paine impletita cu mac si susan-1
Paine impletita cu mac si susan-2
Paine impletita cu mac si susan-3
Paine impletita cu mac si susan-4
Paine impletita cu mac si susan-5
Paine impletita cu mac si susan-6
Paine impletita cu mac si susan-7
Paine impletita cu mac si susan-8
Paine impletita cu mac si susan-9

COMENTARII (38)

puideom150

puideom150 1

08.03.2011, 21:24

Ruxy, Sarut mana... Vad ca tu faci paine adevarata nu jucarii ca mine. Bravo tie, felicitari! M-ai intrebat despre aluatul de pizza si iti raspund aici ca sa fiu convins ca ajunge raspunsul la tine. Este aluat bulgaresc, cred ca de la BELLA . Se gaseste la Kaufland. Nu stiu daca se mai vinde si in alte supermarketuri, dar este posibil. Ar trebui sa intrebi. Pachetul arata la fel ca cele cu foi de placinta sau foietaj... Daca nu esti atent treci cu privirea peste el fara sa-l bagi in seama... Desfacut, ai vazut cum arata. Este identic cu foietajul, dar daca il lasi la caldura se comporta aproape la fel ca un aluat de paine.
Iti multumesc pentru comentariile frumoase si pentru urarile de bine.

Rux

Rux 1

08.03.2011, 21:42

Eiii...multumesc de vizita deosebita...mai am pana sa ajung maestra inca sunt invatacel...bine sa zicem unul care isi da toata silinta ...stiu aluatul de la Bella pe cel de placinta sau foietaj, dar de pizza...chiar nu am vazut si promit sa fiu mai atenta.... comentariile au fost sincere iar urarile...din toata inima...multumesc pentru raspunsul rapid si la obiect

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01