Paine neagra cu seminte

de jolygina in Piine, 2 Iun 2010 | 3242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml de apa calduta (doua pahare normale)
  • un sfert dintr-un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 750 g de faina neagra
  • fulgi de seminte
  • 4-5 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte:

Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina. Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit se pune uleiul si se mai framanta pana se incorporeaza in coca rezultata.

Se lasa la crescut la un loc cald 30 de min dupa care se ia se unge o forma de cozonac, se imparte coca in trei si se impleteste. Se mai lasa 15-20 de minute sa creasca se unge cu ou deasupra si se pun fulgi de seminte. Se lasa cam 45-60 de minute la cuptor

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine neagra cu seminte 35499
retete culinare - Paine neagra cu seminte 35511
retete culinare - Paine neagra cu seminte 35515

COMENTARII (4)

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 18:13

ce frumos ti-a iesit.................felicitari si 5 furcu...................

lia maria 1

02.06.2010, 20:00

a crescut frumossi eu am facut azi, tot neagra cu seminteam s-o postez si eu maine5 furculite

jolygina 1

04.09.2011, 16:14

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55