Paine neagra multicereale cu tarate

de Rux in Piine, 28 Mar 2011 | 4290 vizualizari

 

O paine densa cu tarate si gust de chimen delicios...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 300 gr faina orez
  • 50 gr faina de soia
  • 50 gr tarate
  • 1 cana faina de secara
  • 100 ml ulei masline
  • un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita chimen
  • 550 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra multicereale cu tarate:

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam.  Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de secara si sa framantam pana nu se mai lipeste alautul de maini adaugand cate putina faina de secara. Aluatul trebuie sa fie dens si elastic.

Acoperim si lasam la loc cald petru o ora, o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.

Cand a crescut destul mai framantam o data si o asezam in tava pregatita tapetata cu foaie de copt.

O lasam pana se ridica deasupra marginii. Este gata .

O introducem la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam la racit pe un gratar.

O feliem numai cand s-a racit complet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine neagra multicereale cu tarate 95362
retete culinare - Paine neagra multicereale cu tarate 95363
retete culinare - Paine neagra multicereale cu tarate 95367

COMENTARII (27)

Rux 1

29.03.2011, 08:53

Diva multumesc draga mea

mena29 1

07.04.2011, 08:16

Imi place

adry88 1

20.05.2011, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S