Paine pufoasa

de Gherca Daniela in Piine, 3 Oct 2014 | 5107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • Un iaurt grecesc de 125g
  • 150ml lapte caldut
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, zaharul, o lingura de faina si lasam sa creasca cca. 10 minute.

Intr-un bol punem faina, sarea, amestecam putin cu telul, drojdia, iaurtul ( care trebuie sa fie la temperatura camerei), laptele, uleiul si freamantam pana formam un aluat usor de intins, putin tare si nelicipios. 

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un bol uns cu putin ulei.

Intr-o tava cu hartie de copt am pus aluatul care l-am mai framantat putin si l-am asezat simplu fara nici o forma si l-am mai lasat 20 min sa mai creasca. Inainte de a baga tava la cuptor am uns aluatul cu apa si l-am crestat putin.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

A iesit foarte gustoasa!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine pufoasa 345181
retete culinare - Paine pufoasa 345182
retete culinare - Paine pufoasa 345183
retete culinare - Paine pufoasa 345184
retete culinare - Paine pufoasa 345185

COMENTARII (16)

dantes 1

04.10.2014, 08:32

Buna!

Rocsi 1

05.10.2014, 12:16

Mmmm o ador!

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S