Paine semi-integrala fara framantare

de T I M E A in Piine, 6 Feb 2013 | 1355 vizualizari

 

Dupa ce am incercat painea fara framantare din faina alba am facut si varianta cu faina integrala. Foarte gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 500 gr faina integrala de grau
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 800 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine semi-integrala fara framantare:

Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute. 

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat si restul de apa calduta.

Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul este destul de lipicios si trebuie sa presaram deasupra faina din plin. 
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. Turnam practic aluatul in tava. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar sau un prosop.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine semi-integrala fara framantare-0
Paine semi-integrala fara framantare-1
Paine semi-integrala fara framantare-2
Paine semi-integrala fara framantare-3
Paine semi-integrala fara framantare-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (35)

T I M E A 1

07.02.2013, 17:07

Zoia facem paine buna toata ziua

mihaelar63 1

07.02.2013, 17:25

Prefer painica din faina integrala Eu am scapat azi in pinea cu faina graham ceva seminte de chimensi floarea soarelui

T I M E A 1

07.02.2013, 17:40

Mihaela si eu prefer cat mai neagra si cu seminte, dar sotul vrea alba . Cred ca o sa fac tot cate 2 paini ca sa fie bine pt amandoi .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41