Paine traditionala greceasca cu masline

de Rux in Piine, 21 Noi 2010 | 6598 vizualizari

 

O paine traditionala decorativa din insorita Grecie, in care aromele mediteraneene sunt atat de evidente, maslinele negre, ceapa rosie si ierburile ii ofera o savoare de neuitat!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina plus cateva grame pentru decorare
  • 2 lingurite sare
  • 25 gr drojdie proaspata sau un pliculet uscata
  • 350 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 cana si jumatate masline negre taiate in bucati
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 2 linguri coriandru proaspat( uscat) sau menta  

Se pot pregati doua paini mai micute sau o paine mare( cum am facut eu)    

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine traditionala greceasca cu masline:

1. Cerneti faina si amestecati cu sarea in vasul de paine. Faceti o gropita la mijloc.

2. Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa calduta, adaugati-o in mijlocul fainii cu restul de apa si uleiul de masline, amestecati pana obtineti un aluat moale.( S-ar putea sa mai aveti nevoie de una doua linguri apa calduta la framantat)

3. Framantati 8-10 minute painica, pana cand aluatul devine neted.

4.Acoperiti cu o folie unsa cu ulei de masline si lasati la crescut pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).

5. Rasturnati aluatul pe o suprafata infainata si taiati un sfert de aluat. Lasati-l deoparte si acoperiti-l cu ulei si folie.

6. Intindeti bucata mare de aluat in forma unui disc, presarati maslinele ceapa si ierburile in mod uniform pe suprafata aluatului. Adunati marginile spre centru si framantati.

7. Faceti doua painici sau una singura ca in imagine.

8. Asezati painea in tava pregatita in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

9. Impartiti bucata de aluat in 4 parti egale si modelati-le in forma de fasii lungi de 60 cm. rasuciti-le si taiati-le in jumatate in cazul in care faceti doua painici.

Stropiti mijlocul fiecarei paini cu apa si aseazti doua bucati de aluat rasucit pe fiecare painica.

10.Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei de masline si lasati-o cam 45 de min la cadura sau pana isi dubleaza volumul.

11. Preincalziti cuptorul la 220 grade sau pe gaz treapta 7 .

12. Presarati faina pe paine si introduceti la cuptor 35-40 de min pana se rumeneste si suna a gol  cand e batuta pe spate.

Asezati pe gratar la racit  decorati cu crengute de maslin si serviti cu mare bucurie!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine  traditionala greceasca cu masline 64589
retete culinare - Paine  traditionala greceasca cu masline 64590
retete culinare - Paine  traditionala greceasca cu masline 64591
retete culinare - Paine  traditionala greceasca cu masline 64592
retete culinare - Paine  traditionala greceasca cu masline 64593

COMENTARII (13)

Rux 1

22.11.2010, 21:14

Am cu siguranta

adry88 1

13.05.2011, 15:58

delicioasa

Rux 1

13.05.2011, 16:54

E o painica de neuitat Ed

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L