Painici

de simona72 in Piine, 13 Noi 2013 | 1401 vizualizari

 

Trebuiau sa fie niste chifle, dar dupa ce au crescut au iesit niste chifle prea mari...asa ca au devenit painici fragede cu lapte batut, numai bune de luat la serviciu si la scoala sub forma de sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte batut sau kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 700 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata(faramitata)
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute.

Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici intr-un castron, l-am acoperit cu prosop curat de bucatarie si l-am dat in cuptorul caldut la 60 grade sa creasca.

Am rasturnat aluatul, dupa ce a crescut pe masa usor infainata, am rupt bucatele din aluat, le-am modelat in maini sa le dau forma rotunda, le-am asezat in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Le-am mai lasat 15 minute sa creasca, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute pana devin rumene deasupra.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt a rezulta chifle rupeti in bucatele mai mici aluatul si formati bile, dar in asa fel incat aluatul crescut sa nu-l strangeti prea tare in maini, sa nu-l mai framantati inca odata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Painici 277984
retete culinare - Painici 277985
retete culinare - Painici 277986
retete culinare - Painici 277987
retete culinare - Painici 277989
retete culinare - Painici 277990
retete culinare - Painici 277991
retete culinare - Painici 277992
retete culinare - Painici 277993
retete culinare - Painici 277994
retete culinare - Painici 277995
retete culinare - Painici 277996

COMENTARII (21)

diaconta 1

13.11.2013, 22:35

bune rau nu conteaza cum le zici

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 22:47

minunate

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55