Pâinici Laugenbrot

de CulinaryRainbow in Piine, 28 Mar 2015 | 594 vizualizari

 

Eu v-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare... :) Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte. Totuși, n-am reușit să aflu cum a luat naștere acest mod de preparare, deci, dacă cineva știe, rog să-mi povestească și mie. :)

Aluatul pe care l-am folosit este cel de pâine, doar că de această dată am folosit numai ulei de porumb și n-am mai adăugat semințe în aluat. Am să vă scriu ingredientele și aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină tip 000
  • 500 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de porumb călduț
  • 30 g drojdie proaspătă ( sau mai puțin dacă temperatura ambientală este ridicată )
  • sare după gust ( cam o lingură plină )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici Laugenbrot:

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați necesar, cam o oră ( eu folosesc vas Tupperwere pentru aluaturi și știu că aluatul a dospit când sare capacul ). Așa arată aluatul meu dospit.

Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.

 Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți. 

Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimion negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).

Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165-170 de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! :)

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373407
retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373408
retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373409
retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373410
retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373411
retete culinare - Pâinici Laugenbrot 373412

COMENTARII (11)

CulinaryRainbow 1

28.03.2015, 20:00

Rocsi 1

28.03.2015, 20:37

Sunt grozav de bune!

Geanina87 1

29.03.2015, 19:28

ce frumusele sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S