Pâinici/chifle cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 20 Noi 2014 | 6235 vizualizari

 

Nu ştiam exact cum să le denumesc,din aluat de brioşe şi umplutură dulce de brânză de vaci,au fost pur şi simplu delicioase.
Minunate lânga cafea sau o cană de lapte,mai ales că se păstrează foarte proaspete şi pufoase şi în ziua urmatoare.
Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de acest aluat,dacă îl încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 50 g zahar
  • Puţina sare
  • 2 linguri apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 400 g brânza de vaci
  • 3 linguri smântâna
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Stafide
  • Un ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici/chifle cu brânză dulce:

Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte).

Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea.

Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.

Am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.

Am adaugat apoi ouale batute si am început sa framânt.

Apoi am început sa adaug untul moale taiat cubulete,mixând dupa fiecare cubulet cu ajutorul paletelor pentru framântare.

Deja dupa aceasta etapa,aluatula având destula grasime,.se va desprinde de peretii vasului.

Am format o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am pus-o la frigider pentru câteva ore(ideal ar fi fost peste noapte).

Inainte de a scoate aluatul din frigider,am pregatit umplutura .

Stafidele le-am înmuiat cu putina apa calduta.

Am mixat restul ingredientelor,apoi am adaugat stafidele.

Am împartit aluatul în bilute mai mari (vreo 14 bucati),pe care le-am aplatizat,am pus umplutura la mijloc si apoi le-am strâns din nou obtinând iar o biluta mai mare.

Le-am asezat apoi în doua tavi rotunde,cu distanta între ele pentru ca vor creste foarte mult.

Le-am acoperit cu un servet curat cât timp am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Inainte de a le pune la cuptor,le-am uns cu ou batut.

Le-am lasat la cuptor 20 de minute,pâna s-au rumenit si scobitoarea a iesit curata din aluat.

Puteti sa le pregatiti cu orice fel de umplutura va este pe plac.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici/chifle cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac