Pandispan cu cirese si mac

de divainbucatarie in Prajituri, 13 Iul 2011 | 5569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri suc lamaie
  • 2 linguri mac
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa coaja rasa portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese si mac:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, esenta de vanilie, coaja de portocale, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeza compozitia.
Turnam o parte din aluat intr-un castron in care adaugam cacao. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat punem sucul de lamaie si semintele de mac, apoi il punem peste cel de cacao. Presaram ciresele date prin foarte putina faina.

Coacem pandispanul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45-60 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt dupa 45 de minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan cu cirese si mac 115158
retete culinare - Pandispan cu cirese si mac 115159
retete culinare - Pandispan cu cirese si mac 115160

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

14.07.2011, 13:26

Multumesc MihaelaB!
Multumesc Licuta!

divainbucatarie 1

14.07.2011, 13:26

Multumesc Ionela!
Multumesc mamaieelena!

babi5 1

19.05.2013, 21:41

buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D