Pandispan cu crema de iaurt

de goldielocks in Prajituri, 6 Mar 2011 | 7811 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit cu sare

Ingrediente pentru crema

  • un kg de iaurt simplu
  • 2 plicuri de gelatina
  • pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamai
  • 150 gr zahar(sau dupa gust)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de iaurt:

Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.

Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.Se lasa la racit.

Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu crema de iaurt-0
Pandispan cu crema de iaurt-1
Pandispan cu crema de iaurt-2
Pandispan cu crema de iaurt-3
Pandispan cu crema de iaurt-4
Pandispan cu crema de iaurt-5
Pandispan cu crema de iaurt-6

COMENTARII (16)

Rux

Rux 1

06.03.2011, 22:27

Ce frumos si gustos..imi place mult pandispanul

mamaieelena

mamaieelena 1

07.03.2011, 15:01

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:12

tare bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!