Pandispan cu piersici

de anomisana in Prajituri, 28 Iun 2011 | 3228 vizualizari

 

Afara este frig, ploua, mie mi-e pofta de ceva dulce si pufos, asa ca am cumparat niste piersici si m-am pus pe gatit si incalzit casa. In continuare vedeti ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 10 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • Blat  
  • 6 oua
  • zahar (intre 6 si 10 linguri, depinde cat de dulce va place sa fie)
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri de faina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu piersici:

Se amesteca zaharul cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si se presara intr-o tava dreptunghiulara de copt. Se taie piersicile in felii si se pun intr-o sita la scurs. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se bate bine albusul pana la topirea zaharului. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi esenta de vanilie. La sfarsit, se adauga faina toata si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se lase albusul. Piersicile scurse se aseaza in tava, apoi se toarna aluatul deasupra si se da la copt cam 20 de minute, apoi se intoarce tava si se mai lasa 20 de minute. Proba de copt se face cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe o tava de aceeasi marime. Se pune siropul de la piersici in tava in care ai copt prajitura, apoi pui prajitura inapoi in tava, cu fructele deasupra, sa se insiropeze blatul. La mine s-a devorat urgent toata tava.

 

TIPS-URI

1

eu am mai facut reteta asta cu capsuni, cu zmeura, cu visine; merge cu orice fructe zemoase, chiar si cu rabarbura

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu piersici-0
Pandispan cu piersici-1
Pandispan cu piersici-2
Pandispan cu piersici-3
Pandispan cu piersici-4
Pandispan cu piersici-5
Pandispan cu piersici-6
Pandispan cu piersici-7
Pandispan cu piersici-8
Pandispan cu piersici-9

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

29.06.2011, 18:13

Cris2711

Cris2711 1

29.06.2011, 18:49

Lau

Lau 1

01.07.2011, 16:59

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!