Pandispan cu visine si iaurt

de Rux in Prajituri, 3 Iul 2013 | 30457 vizualizari

 

Nu-i asa ca atunci cand prajitura e minunata merita laudata? Va recomand acest deliciu cu visine...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr visine
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linuri ulei
  • 10 linguri iaurt
  • 1 praf de copt ( cu sofran)
  • 3 pliculete vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine si iaurt:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul.

Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt.

Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse.

Coacem prajitura la 180 de grade sau pana e bine rumenita faceti testul cu scobitoarea neaparat.

La mine a stat o ora, tava fiind mai inalta s-a copt mai greut un pic....daca alegeti tava de cuptor, fiind mai intinsa e posibil sa se reduca timpul de coacere.

Lasati la racit ( asta daca va tin franele :))))si intoarceti prajitura pe o tava si apoi taiati-o si pudrati-o.

Trebuie sa recunosc ca reusesc cu mare greutate sa o las sa se raceasca complet :)))))...stiti voi, gustul, aroma de visine...nu ma lasa :D...hmmmm si-acum cand va povestesc imi ploua in gura si abia ce am servit o bucata...asa ca merg sa mai iau una :)))) adoooor visinele in prajitura :)

 

TIPS-URI

1

Desigur putei injumatati cantitatile si in cazul acesta preparati o prajitura mai mica...

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu visine si iaurt-0
Pandispan cu visine si iaurt-1
Pandispan cu visine si iaurt-2
Pandispan cu visine si iaurt-3
Pandispan cu visine si iaurt-4
Pandispan cu visine si iaurt-5
Pandispan cu visine si iaurt-6

COMENTARII (58)

Rux

Rux 1

04.07.2013, 21:51

Lau, multumesc!

Rux

Rux 1

04.07.2013, 21:51

Multumesc Iri!

alinacarla

alinacarla 1

23.02.2014, 13:16

se poate folosi smantana in loc de iaurt?asta am in frigider

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!