Pandispan insiropat cu glazura de cacao

de Giana in Prajituri, 3 Mai 2014 | 6966 vizualizari

 

Un pandispan dulce, aromat si foarte pufos.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar (250 g)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana cu faina
  • nuci, alune si migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocale sau vanilie

Glazura:

  • 1/2 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan insiropat cu glazura de cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.

La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.

Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.

Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315889
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315890
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315891
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315892
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315893
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315894
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315895
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315896
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315897
retete culinare - Pandispan insiropat cu glazura de cacao 315898

COMENTARII (20)

Giana 1

05.05.2014, 17:46

Este cel mai pufos si afanat chec pe care l-am incercat pana acum.

lucy2002 1

08.05.2014, 16:15

Buna reteta !
O sa incerc si eu

Giana 1

08.05.2014, 16:34

Lucy, ai grija la cantitatea de zahar pt ca este foarte dulce. Noua ne place asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D