Panna cotta cu ananas

de Xandrinne in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 1502 vizualizari

 

Minunat desert panna cotta asta! Nu m-as satura, cred, nici cu trei portii... Am gasit o varianta pe blogul Laurei Adamache, cu sos caramel. Eu am preferat fructele de padure.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
  • 75 ml lapte,
  • 70 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 10 g gelatina,
  • 100 g piure ananas (am folosit ananas conservat).
  • Pentru topping: 100 g fructe de padure (congelate),
  • 2-3 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ananas:

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.

Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.

Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.

Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.

Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.

Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu ananas-0
Panna cotta cu ananas-1
Panna cotta cu ananas-2
Panna cotta cu ananas-3
Panna cotta cu ananas-4

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.01.2015, 20:22

mirela0911 1

08.01.2015, 13:50

Lia_ 1

08.01.2015, 16:19

mi-era dor de postarile tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41