Gogosele cu zahar si scortisoara

de raluca95 in Dulciuri, 21 Iul 2015 | 674 vizualizari

 

Am vazut un video pe youtube cu o reteta asemanatoare si am zis sa o incerc. Eu zic ca au iesit bune! :D

 

INGREDIENTE

  • 500g făină
  • 300 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • jumatate de linguriță de sare

+4 linguri de zahar+1 linguriță de scorțișoară

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu zahar si scortisoara:

Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se dizolve.

In laptele ramas topim untul si adaugam restul de zahăr. Într-un bol cernem făină amestecată cu jumătatea de lingurita de sare, adăugăm cele doua galbenusuri si drojdia si amestecăm cu o spatula, dupa care adaugăm încet si laptele cu unt si coaja de lămâie si amestecăm pana cand aluatul devine elastic dupa care il transferam pe blatul de lucru tapetat cu făină si il framântăm cam 4/5 minute. Il punem in bolul uns cu putin ulei si ungem si aluatul putin cu ulei astfel incat nu se va forma acea crusta subțire cand il lăsăm la crescut.

Cand aluatul si-a dublat volumul il intindem pana obtinem o foaie de 1,5 cm aproximativ si tăiem in pătrățele pe care le mai lăsăm la crescut 20 de minute aproximativ. Acestea le prăjim in baie de ulei si le dăm prin cele 4 linguri de zahăr amestecate cu scortisoară sau prin zahăr vanilat. Poftă bună! :D

 

COMENTARII (11)

raluca95 1

21.07.2015, 23:03

Multumesc

miki_a 1

22.07.2015, 10:41

Buneee!

raluca95 1

22.07.2015, 21:14

Mulțumesc Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D