Panna cotta cu ciocolata alba

de simsim82 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 1705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina sau 1/2plic gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata alba:

Se hidrateaza gelatina in apa rece  10 minute.

Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul.

Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5  minute, amestecand continuu.

Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa fiarba!!!

Gelatina se adauga si ea in compozitia de frisca si se stinge focul. Se amesteca foarte bine, pana se topeste si se incorporeaza gelatina.

Se toarna compozotia in forme si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se da la frigider 3-4 ore.

Daca nu aveti forme speciale puteti folosi pahare sau castronele si eventual puteti sa le dati aspect ''comercial'' ornandu-le cu putina ciocolata, asa cum am facut eu.

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu ciocolata alba-0
Panna cotta cu ciocolata alba-1
Panna cotta cu ciocolata alba-2

COMENTARII (9)

Florentina_Cristina 1

04.04.2014, 08:23

yammy

merisor 1

04.04.2014, 08:49

Buna!

Dana_Retetegg 1

06.04.2014, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04