Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango

de diaconta in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 675 vizualizari

 

Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna.


Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango.


Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.


 


 

 

INGREDIENTE

Ingrediente panna cotta cu ciocolată:

  • 250 ml frisca 30% grasime
  • 200 ml lapte
  • 140 g ciocolata 74% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina + 50 ml lapte
  • 1 lingurita ghimbir razuit (optional)

Ingrediente panna cotta cu vanilie:

  • 200 ml frisca 30% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina +50 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente jeleu mango:

  • 300 ml pulpa de mango, blenduita
  • 1 foaie gelatina
  • Am mai folosit pentru decor frisca,cubulete de mango,coacaze rosii si zmeura,betisoare de ciocolata.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango:

Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere.

Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Gelatina am pus-o la hidratat cu laptele rece (50 ml), apoi am încalzit la microunde si am pus peste amestecul ciocolatos.

La final am adaugat ghimbirul razuit.

Mie îmi place foarte mult combinat cu ciocolata.

Dupa ce s-a racorit putin, am pus în cupe si l-am dat la frigider pâna s-a întarit.

Nu a durat prea mult, doar cât am preparat panna cotta cu vanilie.

 

Pentru panna cotta cu vanilie, la fel am hidratat gelatina cu lapte rece, am pus laptele cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie pe foc, pâna s-a înfierbântat, am luat vasul de pe foc, am pus gelatina si am amestecat  foarte bine.

Am lasat sa se racoreasca putin si apoi am pus în cupe peste panna cotta cu ciocolata sau în cupe separate.

 

Am pus în blender bucatile de mango si în câteva secunde am obtinut un piure.

Foaia de gelatina am hidratat-o cu putina apa rece, am scurs-o de apa, am încalzit piureul de mango si apoi am pus gelatina, amestecând pâna ce aceasta s-a topit.

La fel, dupa ce s-a racorit, l-am pus în cupe.

La final am decorat cu frisca, fructe si betisoare din ciocolata.

Un desert simplu dar foarte gustos.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-0
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-1
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-2
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-3
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-4
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-5
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-6
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-7
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-8
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango-9

COMENTARII (30)

mihaelar63

mihaelar63 1

30.11.2015, 20:27

Mare problema Ar trebui sa aleg si mie-mi plac toate Felicitari Diuto ,o prezentare de mare clasa

diaconta

diaconta 1

02.12.2015, 13:36

Multumesc fetelor

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:11

Un desert rapid si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!