Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango

de diaconta in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 4842 vizualizari

 

Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna.
Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango.
Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.
 
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente panna cotta cu ciocolată:

  • 250 ml frisca 30% grasime
  • 200 ml lapte
  • 140 g ciocolata 74% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina + 50 ml lapte
  • 1 lingurita ghimbir razuit (optional)

Ingrediente panna cotta cu vanilie:

  • 200 ml frisca 30% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina +50 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente jeleu mango:

  • 300 ml pulpa de mango, blenduita
  • 1 foaie gelatina
  • Am mai folosit pentru decor frisca,cubulete de mango,coacaze rosii si zmeura,betisoare de ciocolata.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango:

Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere.

Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Gelatina am pus-o la hidratat cu laptele rece (50 ml), apoi am încalzit la microunde si am pus peste amestecul ciocolatos.

La final am adaugat ghimbirul razuit.

Mie îmi place foarte mult combinat cu ciocolata.

Dupa ce s-a racorit putin, am pus în cupe si l-am dat la frigider pâna s-a întarit.

Nu a durat prea mult, doar cât am preparat panna cotta cu vanilie.

 

Pentru panna cotta cu vanilie, la fel am hidratat gelatina cu lapte rece, am pus laptele cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie pe foc, pâna s-a înfierbântat, am luat vasul de pe foc, am pus gelatina si am amestecat  foarte bine.

Am lasat sa se racoreasca putin si apoi am pus în cupe peste panna cotta cu ciocolata sau în cupe separate.

 

Am pus în blender bucatile de mango si în câteva secunde am obtinut un piure.

Foaia de gelatina am hidratat-o cu putina apa rece, am scurs-o de apa, am încalzit piureul de mango si apoi am pus gelatina, amestecând pâna ce aceasta s-a topit.

La fel, dupa ce s-a racorit, l-am pus în cupe.

La final am decorat cu frisca, fructe si betisoare din ciocolata.

Un desert simplu dar foarte gustos.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

30.11.2015, 20:27

Mare problema Ar trebui sa aleg si mie-mi plac toate Felicitari Diuto ,o prezentare de mare clasa

diaconta 1

02.12.2015, 13:36

Multumesc fetelor

Gicuta 1

03.12.2015, 09:11

Un desert rapid si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede cu ciocolata