Panna cotta cu zmeura

de Luckycake in Prajituri, 19 Iun 2014 | 2689 vizualizari

 

Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa ;) Eu tocmai ce merg sa imi iau din frigider o portie, dar va las reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pt frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 plic gelatina.
  • 150 gr zmeura prospata
  • Pentru sosul de zmeura:
  • 150 gr zmeura impreuna cu
  • 3 lingurite zahar si
  • 1 lingurita zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu zmeura:

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana, zaharul si batonul de vanilie, de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina, amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).

Sos zmeura: le punem la foc toate ingredientele 4-5 minute pana zmeura se sfarma si scade putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste.

Pofta buna!

 

COMENTARII (19)

Rocsi 1

19.06.2014, 21:11

Cred ca rezultatul este delicios!

Luckycake 1

19.06.2014, 22:55

este un desert foarte usor si racoros

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:12

nu am mancat dar cred ca este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59