Papanasi cu smantana si dulceata de visine

de Brindusa in Prajituri, 3 Ian 2010 | 7143 vizualizari

 

Ceva cald pentru zilele reci.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 kg branza de vaci dulce si cat mai grasa (!)
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 30 g zahar
  • 1/2 lingurita bicarboanat de sodiu
  • coaja de lamaie, vanilie dupa gust
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Pune toate ingredientele (fara ulei) intr-un castron si amesteca bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cam 2 minute). Compozitia trebuie sa aibe consistenta si sa-si pastreze forma, dar sa nu fie foarte tare. Daca e prea moale, poti sa mai pui putina faina.

Din compozitie formeaza niste bile mai mari. Pune degetul aratator in centrul unei bile si roteste-l, asfel incat sa se formeze o gaura.

Incinge uleiul (o cantitate mai mare), da flacara la mediu si prajeste papanasii pana cand devin aurii pe ambele parti.

Serveste papanasii fierbinti cu smantana si dulceata (de visine sau ce ai prin casa).

 

COMENTARII (9)

Brindusa 1

11.04.2010, 12:10

Corina, ma bucur ca ti-au iesit

livirys 1

22.04.2011, 20:35

am facut si eu si erau coca la mijloc
(reteta asemanatoare), nu stiu unde gresesc.

Brindusa 1

23.04.2011, 21:03

Poate ii faci foarte mari si nu au timp sa se patrunda pana in mijloc. Sau folosesti o cantitate mica de ulei la prajit si atunci se fac maronii inainte de a se patrunde. Sper ca te-am ajutat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L