Papanasi cu sos de capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 896 vizualizari

 

Nu am facut de vreo 3 ani papanasi si am hotarat ca este timpul. Sunt atat de buni iar sosul de capsuni a mers perfect langa ei sa ne lingem putin degetelele..

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiae
  • coaja rasa de portocala
  • 350-400 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr capsuni
  • 1-2 linguri zahar
  • zahar pudra
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu sos de capsuni:

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt. Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina. Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.

Intr-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins. Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele. Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim. Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.

Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.  Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.

Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical. Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute,  apoi il lasam sa se racoreasca.

Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot! Sa aveti pofta dragilor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232775
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232776
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232777
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232778
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232779
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232780
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232781
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232782
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232783
retete culinare - Papanasi cu sos de capsuni 232784

COMENTARII (54)

Rocsi 1

07.06.2013, 20:22

Multumesc Dya

Valclaudia 1

20.07.2013, 23:02

si pe-astia i-am ratat!

Rocsi 1

21.07.2013, 10:12

Claudia lasa ca ii mai fac si te invit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S