Papanasi deliciosi

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2011 | 5370 vizualizari

 

inspirati din retetele lui Radu Anton Roman mai exact papanasii moldovenesti..eu i-am modificat putin..si uite asa am ajuns si eu la reteta cu nr 100!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200gr branza de vaci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • o lingura de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana,dulceata de visine pentru servit sau zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi deliciosi:

   Se separa albusul de galbenus.Galbenusul se mixeaza impreuna cu branza de vaci scursa bine de zer,zaharul vanilat,grisul,faina.zaharul si coaja de lamaie.Sebate albusul spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Va rezulta un aluat moale.Puneti ulei intr-o tigaie nonaderenta sa se infierbante.Acum aveti 2 variante pentru a modela papanasii.Ii puteti pune c lingura sau sa ii spritati cu ajutorul seringii de ornat torturi(eu am folosit ultima varianta)...se prajesc foarte bine pe ambele parti (nu va speriati daca par ca sunt arsi) trebuie sa fie cat mai maro ca sa fie bine patrunsi pe interior.Se scot pe un servet de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei apoi se servesc cu smantana si dulceata de visine sau pudrati cu zahar pudra.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

recomand inca o data folosirea unei tigai nonaderente pt prajit.eu am incercat initial intr-o craticioara si s-au lipit..

2

intoarceti pe partea cealalta doar cand sunt f bine rumeniti,cu grija sa nu se imprastie..de preferat cu o paleta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi deliciosi 89098
retete culinare - Papanasi deliciosi 89099
retete culinare - Papanasi deliciosi 89100
retete culinare - Papanasi deliciosi 89101
retete culinare - Papanasi deliciosi 89102
retete culinare - Papanasi deliciosi 89103

COMENTARII (32)

mirela0911 1

06.03.2011, 22:40

La cat mai multe retete felicitari pt. reteta nr. 100, papanasii excelenti

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:19

bun bun

adry88 1

11.06.2011, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: