Papanasi fierti

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 7105 vizualizari

 

Am facut pentru prima oara dupa reteta lui Gaby. Au iesit buni, dar parca tot cei prajiti sunt adevaratii papanasi!

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci
  • 200g gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 200g pesmet
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.

Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.

Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.

Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.

Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.

Cand clocoteste se da focul mic.

Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.

Sunt fierte cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.

Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.

Se pot servi cu price toping va place.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zer.

2

Daca amestecul este prea moale se poate pune inca putin gris.

3

Daca amestecul este prea tare se mai poate adauga un ou.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi fierti 253785
retete culinare - Papanasi fierti 253786
retete culinare - Papanasi fierti 253787
retete culinare - Papanasi fierti 253788
retete culinare - Papanasi fierti 253789
retete culinare - Papanasi fierti 253790
retete culinare - Papanasi fierti 253791
retete culinare - Papanasi fierti 253793
retete culinare - Papanasi fierti 253794
retete culinare - Papanasi fierti 253795
retete culinare - Papanasi fierti 253797
retete culinare - Papanasi fierti 253798
retete culinare - Papanasi fierti 253799
retete culinare - Papanasi fierti 253800
retete culinare - Papanasi fierti 253801
retete culinare - Papanasi fierti 253802

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

23.08.2013, 21:30

Alexandra Burz 1

24.08.2013, 10:45

un deliciu...mie imi plac mai mult ca cei prajiti

MotanLaOale 1

24.08.2013, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21