Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 5400 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Lituania este cea mai mare țară baltică, situată în Europa de Nord.
Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită pe 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918).
Granița de vest a țării o constituie Marea Baltică.
În nord se învecinează cu Letonia, în sud-est cu Belarus, în sud cu Polonia, iar în sud-vest cu Rusia prin exclava sa Kaliningrad, obținută în urma redefinirii multor granițe în Europa la începutul perioadei "Cortinei de fier".
Specialitățile culinare naționale includ skilandis (carne afumată), salti barsciai (supă rece), cepelianai (cartofi umpluți cu carne), vadarai (cârnați de cartofi) și bulviniai blynai (clătite de cartofi). 
Țiparul afumat este o delicatesă baltică.
În antichitate, teritoriul Lituaniei a fost locuit de triburi proto-baltice. Aceștia le-au ținut piept vikingilor într-o serie de invazii, începând din secolul al cincilea.
storia Lituaniei cunoaște o perioadă de apogeu în Evul Mediu, când Marele Ducat al Lituaniei se întindea de la Marea Baltică la Marea Neagră, fiind cel mai mare stat din Europa. În 1386, prin căsătoria regelui lituanian Jogaila cu prințesa Poloniei, Jadwiga, se formează imperiul polonezo-lituanian (Uniunea de la Krewo). În 1410, în bătălia de la Grunwald, lituanienii, aliați cu polonezii, îi înving pe cavalerii teutoni. Prin Uniunea de la Lublin din 1569 se formează Uniunea statală polono-lituaniană, care a dăinuit până în 1765. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, peste 90% din teritoriul lituanian este ocupat de Imperiul Țarist. Lituania își redobândește independența în 1918. În timpul Primului Război Mondial este ocupată de Germania, dar după război redevine liberă. Germania nazistă invadează Lituania în 1941. În 1944, Armata Roșie cucerește țara, care devine Republica Sovietică Socialistă Lituaniană. Pe 11 martie 1990, Lituania devine prima republică sovietică independentă. Rusia îi recunoaște independența abia pe 6 septembrie 1991.
(sursa: http://www.agerpres.ro/) 
 
Cu aceasta ocazie va propun o reteta lituaniana de clatite cu branza de vaca - seamana mult cu papanasii nostri

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor pentru 6 clatite/papanasi

  • 200 g crema de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 pahar faina- 100 g
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de fructe de padure
  • zahăr pudră
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai:

Reteta de preparare a papanasilor

Scurgeti brânza de vaci. 

Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. 

Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei .

Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul.

Eu am folosit cercuri de inox pentru a obține clătite rotunde si regulate.

Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte.

Serviti cu zahăr , gem , ciocolata ... zahăr pudră , fructe de padure si un pic de brânză pentru mine .

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Impletitura cu Finetti