Papricas de pui cu galuste

de merisor in Mancare copii, 13 Mai 2014 | 9254 vizualizari

 

Este prima data cand fac papricas si pentru aceasta m-am inspirat de la Bylaura, pentru ca a inscris aceasta reteta in concursul pentru multicooker..
A iesit ceva bun de tot si se cere bis!
Multumesc, Laura, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe pui(doar copanelele)
  • 3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • 1,250 l apa
  • 120 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura patrunjel
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 120 gr faina
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.

Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa fie pulpele acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute. 

Inchidem capacul si pregatim restul ingredientelor.

Pentru galuste, amestecam ouale cu uleiul si faina, adaugam putina sare si  lasam compozitia deoparte.

Punem o oala cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, cu ajutorul unei linguri umezite de fiecare data in apa, formam galustele pe care le scufundam in apa fierbinte.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice deasupra, apoi le scoatem intr-un alt vas, cu ajutorul unei palete.

Dupa 15 minute de preparare a pulpelor de pui, adaugam pasta de rosii si ardei, boiaua, foile de dafin si usturoiul taiat marunt, apoi spre final vom adauga si galustele, si vom mai potrivi mancarea de sare si condimente.

Dupa expirarea timpului, incercam galustele daca sunt patrunse, iar daca nu sunt mai prelungim timpul cu 5 minute sau cat va fi cazul, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam patrunjelul tocat.

Nu stiu daca am obtinut eu gustul care trebuia, dar tare mult ne-a placut aceasta mancare.

Reteta Laurei de unde m-am inspirat, este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-de-pui-in-vasul-zepter-48177.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318785
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318786
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318787
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318788
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318789
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318790
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318791
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318792
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318793
retete culinare - Papricas de pui cu galuste 318794

COMENTARII (44)

merisor 1

15.05.2014, 07:36

Simona, nici eu nu mancasem, dar sa fiu sincera galustele alea nu m-au dat pe spate ) mai bune sunt cele cu gris, sunt mai pufoase.

mihaelar63 1

06.10.2014, 08:24

Daa, fa-le cu unt sa te dea pe spate )))

merisor 1

06.10.2014, 08:34

Mihaela, merci de pont, am sa incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D