Papricas de pui cu galuste

de Merisor in Mancare copii, 13 Mai 2014 | 13933 vizualizari

 

Este prima data cand fac papricas si pentru aceasta m-am inspirat de la Bylaura, pentru ca a inscris aceasta reteta in concursul pentru multicooker..
A iesit ceva bun de tot si se cere bis!
Multumesc, Laura, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe pui(doar copanelele)
  • 3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • 1,250 l apa
  • 120 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura patrunjel
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 120 gr faina
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.

Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa fie pulpele acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute. 

Inchidem capacul si pregatim restul ingredientelor.

Pentru galuste, amestecam ouale cu uleiul si faina, adaugam putina sare si  lasam compozitia deoparte.

Punem o oala cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, cu ajutorul unei linguri umezite de fiecare data in apa, formam galustele pe care le scufundam in apa fierbinte.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice deasupra, apoi le scoatem intr-un alt vas, cu ajutorul unei palete.

Dupa 15 minute de preparare a pulpelor de pui, adaugam pasta de rosii si ardei, boiaua, foile de dafin si usturoiul taiat marunt, apoi spre final vom adauga si galustele, si vom mai potrivi mancarea de sare si condimente.

Dupa expirarea timpului, incercam galustele daca sunt patrunse, iar daca nu sunt mai prelungim timpul cu 5 minute sau cat va fi cazul, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam patrunjelul tocat.

Nu stiu daca am obtinut eu gustul care trebuia, dar tare mult ne-a placut aceasta mancare.

Reteta Laurei de unde m-am inspirat, este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-de-pui-in-vasul-zepter-48177.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Merisor 1

15.05.2014, 07:36

Simona, nici eu nu mancasem, dar sa fiu sincera galustele alea nu m-au dat pe spate ) mai bune sunt cele cu gris, sunt mai pufoase.

mihaelar63 1

06.10.2014, 08:24

Daa, fa-le cu unt sa te dea pe spate )))

Merisor 1

06.10.2014, 08:34

Mihaela, merci de pont, am sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui