Parfait de banane cu ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 10 Iul 2012 | 1902 vizualizari

 

Un desert ideal pentru zilele caniculare !!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 lingura rom ( sau esenta de rom)
  • 2 banane
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 40 g ciocolata rasa
  • 500 ml frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de banane cu ciocolata:

Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.

In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .

Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. Se rastoarna parfaitul pe un platou, apoi se taie felii.

Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Parfait de banane cu ciocolata 169603
retete culinare - Parfait de banane cu ciocolata 169604
retete culinare - Parfait de banane cu ciocolata 169605
retete culinare - Parfait de banane cu ciocolata 169606
retete culinare - Parfait de banane cu ciocolata 169607

COMENTARII (16)

Maria68 1

11.07.2012, 10:10

Multumesc pentru comentarii si aprecieri

laura_n 1

11.07.2012, 14:13

Maria, m-ai innebunit cu asta, arata bestial

Maria68 1

12.07.2012, 10:56

Ma bucur mult Laura, ca-ti place!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55