Pasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 2970 vizualizari

 

Mie imi place pasca traditionala cu blat de cozonac, asa ca am framantat aluat de cozonac! Am facut si doi cozonaci, unul cu prune uscate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80g drojdie
  • 500ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg branza de vaci
  • 300g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele.

Cand aluatul a crescut se intinde o foaie subtire, 3-4 mm, si se pune intr-o tava unsa cu margarina.

Se taie marginile care depasesc tava. (mai frumos ca mine)

Se pune branza intava si se niveleaza frumos si uniform.

Se intoarce marginea foii de aluat peste compozitia de branza si se unge cu galbenus de ou.

Se poate pune pe margine si impletitura si alte figuri, dar mie imi place simpla.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate si se lasa la racit.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Cand se scoate din cuptor branza este moale dar se intareste prin racire.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu  branza dulce-0
Pasca cu  branza dulce-1
Pasca cu  branza dulce-2
Pasca cu  branza dulce-3
Pasca cu  branza dulce-4
Pasca cu  branza dulce-5
Pasca cu  branza dulce-6
Pasca cu  branza dulce-7
Pasca cu  branza dulce-8
Pasca cu  branza dulce-9
Pasca cu  branza dulce-10
Pasca cu  branza dulce-11
Pasca cu  branza dulce-12
Pasca cu  branza dulce-13
Pasca cu  branza dulce-14
Pasca cu  branza dulce-15
Pasca cu  branza dulce-16
Pasca cu  branza dulce-17
Pasca cu  branza dulce-18
Pasca cu  branza dulce-19

COMENTARII (35)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.05.2013, 19:19

Rux

Rux 1

07.05.2013, 16:04

O, daaa...excelenta!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.05.2013, 16:33

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!